natuurlijke ingrediënten

Shea butter

Shea butter is een moisturizer en heeft dezelfde hydraterende eigenschappen als de talgklieren in je huid. Het bevat natuurlijke ingrediënten, zoals vitamine A, E en kaneelzuur. Deze natuurlijke ingrediënten bieden bescherming tegen de zon en de harde wind.

Organic wheat germ oil

Is een voedzaam component van de tarwekorrel. Organic wheat germ oil bevat 23 verschillende voedingsstoffen, zoals eiwitten, vitamine B, omega-3 vetzuren, ijzer en calcium. Dit zijn natuurlijke ingrediënten.

Pomegranate fruit extract

Is regenererend en hydraterend. Granaatappel extract wordt op grote schaal gebruikt in de geneeskunde. Het is ook een waardevol hulpmiddel in de celregeneratie en de strijd tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor weefsel veroudering. Het verhoogd de aanmaak van collageen en vecht tegen de vorming van fijne lijnen op de lippen.

Gingko Biloba leaf extract 

Is een verfrissende antioxidant en ondersteund de huid-reparatie. De ginkgo flavonoïden bevatten zeer effectieve stoffen die ook bescherming bieden tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor cel veroudering.

Macadamia nut oil

Bevat één van de grootste bronnen van palmitoleïnezuur. Palmitoleïnezuur is essentieel voor het vertragen van cel en huidveroudering. Oliezuur heeft prachtige hydraterende en regenererende werking. Linolzuur helpt tegen trans epidermaal waterverlies (TEWL) uit de delicate weefsels in de huid. De olie bevat fytosterolen, dit zijn de bouwstenen van onze celmembranen.

Red algae extract

Wordt gebruikt om de roodheid te verminderen en een gestreste huid te revitaliseren. Deze levensvormen is geëvolueerd over de miljoenen jaren. Deze levensvormen groeien op het zeeoppervlak en hebben biologische mechanismen ontwikkeld die hun DNA beschermt tegen UV-schade.

Almond oil

Is rijk aan vitaminen A, D en E. Amandel olie is ook rijk aan oliezuur en linolzuur. Dit zijn natuurlijke ingrediënten. Het werkt verzachtend en wordt gemakkelijk geabsorbeerd. Amandel olie heeft tevens ook de smeerkwaliteit die het vocht vasthoud in de huid. Het wordt gebruikt om donkere kringen te verwijderen en om te beschermen tegen de zon.

Yerba mate extract

Is rijk aan fenol en dat maakt het een krachtige antioxidant.

Coconut oil

Is een voedende moisturizer voor de huid en het heeft een verzachtende en kalmerende werking. De vetzuren zorgen voor een energieke huid. Laurinezuur, caprinezuur en caprylzuur zorgen voor het behoud hiervan.

Babassu oil

Is rijk aan vitamine E en fytosterolen. Deze olie is verrijkt met laurinezuur, stearinezuur, myristinezuur, palmitinezuur en oliezuur.

Gemicroniseerd zilver

Is antibacterieel en wordt gebruikt als natuurlijke conservering voor het product en als desinfectans voor de huid. Gemicroniseerd zilver zit in bijna ieder product van ZAO.

Wat wordt er gebruikt van de bamboe plant

De stengel wordt gebruikt voor de poeder en het hydrolaat wordt gebruikt van het bamboe blad, daarnaast wordt ook de olie die in de wortel van de bamboeplant zit gebruikt.