< Behandelingen

definitief ontharen (IPL)

nooit meer scheren of ontharingscrèmes!

In onze salon kunt u tegen voordelige tarieven verschillende delen van uw lichaam definitief laten ontharen door middel van IPL behandelingen. 

Wat is IPL?

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Dat betekent dat er intensieve lichtpulsen gegeven worden. Het haarzakje wordt vernietigd met behulp van licht dat in het pigment van het haar en het haarzakje zelf wordt omgezet in warmte. Bij IPL ontharing worden er verschillende golflengtes gebruikt om de haren definitief te verwijderen.

IPL behandelingen:
  • Ontvetten van de huid
  • Aftekenen gedeelte dat wordt behandeld
  • IPL behandeling door middel van kleine lichtflitsen
  • Kalmerende crème
Verschil laser en IPL?

Het verschil tussen laser en IPL is dat er bij laser slechts één golflengte gebruikt wordt en bij IPL meerdere golflengtes om de haren definitief te verwijderen. Daarnaast is de energie per golflengte bij IPL lager dan bij laser. De overeenkomst tussen laser en IPL is dat beiden methodes ervoor dienen om het haarzakje te beschadigen zodat er geen nieuwe haren meer worden aangemaakt.

Wanneer kiest u voor definitief ontharen?

Definitief ontharen is voor veel mensen een ideale uitkomst. Andere ontharingstechnieken zoals scheren, harsen of het gebruik van ontharingscrèmes zijn vaak tijdsintensief en slechts een tijdelijke oplossing. Omdat hierdoor de haren niet definitief verwijderd worden lopen de kosten van tijdelijke ontharingstechnieken ook op. Daarom kiezen veel mensen ervoor om te investeren in definitief ontharen, waardoor er op de lange termijn tijd en geld kan worden bespaart.

Hoe vaak?

Het aantal behandeling verschilt per persoon afhankelijk van de haargroei. De haargroei wordt namelijk beïnvloed door verschillende factoren waaronder hormoonwisselingen, medicijngebruik of een natuurlijk aanleg.

Tussen elke behandeling zit er tenminste 6 weken; dit is de periode dat de haar cyclus zich volledig heeft herhaalt. Op de behandeling op deze manier te spreiden worden zowel de haren in de groeifase, tussenfase als rustfase verwijderd. Dit leidt tot een optimaal resultaat en het minste kans op terugkomende haren.

(Gedeeltelijke) vergoeding IPL gelaat

Het permanent laten verwijderen van gezichtsbeharing wordt soms (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar. Wij verstrekken AGB-codes waardoor u een declaratie kunt indienen. Kijk hiervoor de poliswaarden van uw zorgverzekeraar even na.

Duur: afhankelijk van uw keuze
Prijs: afhankelijk van uw keuze

Boek een afspraak